Riess is een van oorsprong Oostenrijks merk dat emaillen pannen, ovenschotels, maatbekers, keukengerei en bakken produceert. De emaillen producten roepen een nostalgisch gevoel op en doen denken aan grootmoeders tijd. De producten van Riess hebben eenvoudige vormen, goede materialen en mooie kleuren die bijdragen aan tijdloze kwaliteit en duurzaamheid. Een emaillen pan gaat dan ook een leven lang mee. Daarnaast is zo'n pan ideaal voor mensen met een nikkelallergie, omdat andere pannen vrijwel altijd nikkel bevatten. Ook draagt het bij aan het milieu, want email is een recyclebaar materiaal. De emaillen producten van Riess zijn dus van goede kwaliteit, geschikt voor iedereen en ook nog eens goed voor het milieu. De pastelkleuren en nostalgische vormgeving maken het daarnaast een mooie toevoeging aan je keuken. Kies dus voor duurzaamheid en kwaliteit, kies voor Riess.
Bezig met laden...
Bakspaan - Wit

Bakspaan - Wit

17,99

Prijs per stuk

remove add
Bakvorm - Ovenschaal Zwart

Bakvorm - Ovenschaal Zwart

49,99

Prijs per stuk

remove add
Bakvorm - Zwart

Bakvorm - Zwart

54,99

Prijs per stuk

remove add
Eierpannetje - Goudgeel

Eierpannetje - Goudgeel

23,99

Prijs per stuk

remove add
Fluitketel - Lavendel blauw

Fluitketel - Lavendel blauw

53,99

Prijs per stuk

remove add
Fluitketel - Roze

Fluitketel - Roze

53,99

Prijs per stuk

remove add
Hoge pan - Goudgeel 4 liter

Hoge pan - Goudgeel 4 liter

59,99

Prijs per stuk

remove add
Hoge pan - Lavendel blauw 8 liter

Hoge pan - Lavendel blauw 8 liter

79,99

Prijs per stuk

remove add
 • check Verzonden binnen 1 à 2 dagen werkdagen!
 • check Gratis verzending v.a. €60,-
 • check Online veilig & snel betalen
   1  2 3 4  

HET MATERIAAL

Eigenlijk is email niets anders dan een soort glas dat bij 840°C is vastgesmolten op een basis van ijzer. De emaillen pannen hebben een zeer glad, niet poreus oppervlak dat geen stoffen afgeeft, waardoor het voedsel zuiver blijft en de smaak puur.

Een emaillen pan is niet slechts de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken…
Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda. Zonder kunstmatige elementen is email dus 100% recyclebaar!

Het bakproces geeft email zijn prachtige, heldere kleuren evenals een hard, niet poreus en kras- en snijbestendig oppervlak.
 

DE VOORDELEN

Email bestaat uit natuurlijke materialen en heeft vele prachtige kenmerken. Tien voordelen van de premium email van Riess:

 1. CO2-neutraal
 2. Geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen
 3. Snij- en krasbestendig
 4. Makkelijk te reinigen en antibacterieel
 5. Gezonder en energiebesparend koken
 6. Geur neutraal
 7. Hittebestendig tot 450 °C - aanbevolen maximale temperatuur 220 °C
 8. Langdurig houdbaar indien goed behandeld
 9. Verkrijgbaar in vele kleuren en modellen
 10. Volledig recyclebaar
 

TIPS VOOR HET JUISTE GEBRUIK

 • Verwijder voor het eerste gebruik etiketten met bakolie.
 • Kies voor uw pannen een kookplaat met de juiste diameter om energieverlies te voorkomen.
 • Verhit emaillen pannen nooit zonder inhoud (water, olie, boter) en zorg ervoor dat de vloeistof nooit helemaal verdampt. Dit kan leiden tot oververhitting en schade aan uw pan. De aanbevolen maximale temperatuur voor koken en braden is 220 °C.
 • Kook met minder warmte dan anders. Email geleidt de warmte snel in bodem en wanden. Uw gerechten worden zacht gekookt, behouden de voedingstoffen en verbeteren van smaakervaring. Bovendien voorkomt u zodoende het risico van aanbranden, vermindert u het energieverbruik en verlengt u de houdbaarheid van de pannen.
 • Verlaag de temperatuur tijdig, het kookproces in acht nemend. Bij het koken met hete olie/bakvet is een risico van ontsteking aanwezig.
 • Laat geen kleine kinderen zonder toezicht in de buurt van fornuizen en hete pannen.
 • Pak handgrepen en deksels altijd met een droge doek vast. De kern is gemaakt van ijzer en verwarmd snel. De meeste van onze producten hebben handvatten en deksels van email en kunnen ook worden gebruikt in de oven.
 • Email is erg hard. De impact van harde voorwerpen op het grondvlak, harde stoten of krachtige tikken met metalen keukengerei tegen de rand kunnen echter leiden tot het barsten van het glasoppervlak.
 • Indien, ondanks alle zorg, de verflaag aan de buitenkant afbladdert dan is dat slechts visueel storend. U kunt uw gerechten nog steeds met het product bereiden. Wanneer het email aan de binnenkant afbladdert raden wij u aan om het product te vervangen omdat optimale hygiëne niet langer is gegarandeerd.
 

ONDERHOUD

Het glasoppervlak van email remt niet alleen bacteriën, maar is ook zeer eenvoudig te reinigen. Riess pannen zijn geschikt voor de vaatwasser, op een licht glasprogramma geeft het beste resultaat. Toch raden wij u aan de pannen met de hand te wassen voor langdurige stralende glans.

Handmatige reiniging
Vul de pan met water terwijl deze nog warm is na het koken en legen. Na slechts een korte tijd, kunnen de zacht geworden etensresten moeiteloos worden verwijderd. Extreem vast op of verbrande etensresten kunnen worden gereinigd met kokend water en afwasmiddel. Vervolgens reinigen met de gladde kant van een spons of een zachte borstel.

Reiniging met de vaatwasser Verwijder etensresten of verbrand voedsel (zie ‘Handmatige reiniging’) en spoel de pan na met warm water voordat u uw pan in de vaatwasser plaatst. Gebruik het lichte glasprogramma van uw vaatwasser.

Schoonmaakproducten en hulpmiddelen
We raden u aan te reiniging met licht schuurmiddel en zachte sponzen of zachte borstels. Vermijd het gebruik van harde hulpmiddelen zoals staalborstels, staalwol, schuurmiddelen op basis van zand, en het sponzen met keramische deeltjes. Deze kunnen krassen achterlaten op het oppervlak. Wanneer het oppervlak krassen vertoont te wijten aan het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen of hulpmiddelen, dan vermindert de glans van de pan. Echter kan de pan nog zonder problemen worden gebruikt. Zwarte vlekken of grijze strepen zijn vaak afkomstig van roestvrij stalen bestek en kan moeiteloos worden verwijderd met een mild schuurmiddel of het speciale email schoonmaakmiddel van Riess.

Correct opbergen
Bewaar emaillen pannen goed droog, net zoals glas. Water vlekken kunnen moeiteloos worden verwijderd met azijn water.

 

KOKEN OP INDUCTIE

De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.

 1. Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt). Hierbij een aantal richtlijnen:
  - Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
  - Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
 2. Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
 3. Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
 4. Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
 5. Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
 6. Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.